KERABU PUCUK PAKU
BAHAN-BAHAN :
400 GRAM PUCUK PAKU (POTONG DAN CELUR HINGGA
MASAK - TOSKAN)
BAHAN TUMBUK
1 CAWAN KELAPA PARUT
1/2 LABU BAWANG BESAR (MAYANG)
4 BIJI LIMAU KASTURI (PERAH JUSNYA)
1 SUDU TEH GARAM
1 SUDU TEH GULA
3 ULAS BAWANG PUTIH (GORENG)
5 BIJI BAWANG MERAH (GORENG)
10 BIJI CILI PADI MINYAK
3 SUDU MAKAN UDANG KERING (RENDAM HINGGA LEMBUT)
CARA-CARA MEMBUATNYA :
* Campurkan
bahan tumbuk dengan kelapa parut. Gaul sebati.
* Masukkan
pucuk paku dalam sebuah bekas.
Campurkan kelapa parut yang telah digaul tadi,
bawang besar,
garam, gula dan jus limau kasturi.
* Gaul dan boleh terus dihidangkan
No comments:
Post a Comment